Melkoisen Riesatonta elämää

 Kai tätä melkoisen Riesattomaksi elämäksi voisi sanoa, kun elokuu meni kohtauksitta ja nyt syyskuussa tähän mennessä on kohtauskalenterissa vain yksi kohtaus. 
Huimausta ja "viiraamista" - olkoon nyt sillä nimellä - on ollut sieltä alkaen kun edellisen kerran lääkkeitä rukattiin, oliko heinäkuun alussa 🤔

Kuukausi sitten epihoitaja soitteli ja kyseli kuulumisia. Kerroin tilanteen ja kerroin mitä mieltä olen lääkityksestä; mitäs jos... Hoitaja lupasi viedä viestin lääkärilleni heti seuraavaan vapaaseen aikaan ja soitella sitten kun saa lääkäriltä vastauksen. 

Odottelin soittoa. Kävin kanta.fi:ssä ja näin uuden reseptin. Seelvä - toiveeni on kuultu ja lääkkeestä jota ehdotin nostettavaksi, oli kirjoitettu uusi resepti uudella annostuksella. Hyvä. 
Jatkoin hoitajan soiton odottelua.
Kävin uudestaan kanta.fi:ssä ehkä viikon kuluttua. Sinne oli ilmestynyt lääkärin teksti, jossa luki mm. "pyydetään hoitajaa ehdottamaan potilaalle.." Hmm... ymmärsin lauseen niin, että hoitaja siis soittaa - miten muuten se voisi ehdottaa? Jatkoin siis odottamista.

Soittoa ei kuulunut - selitin asiaa itselleni vuosilomalla, koulutuksella, kiireellä, sairaslomalla, unohduksella; mitä vain voi tapahtua. Lopulta päätin postia hakiessani, että jos ei tänään ole postissa jotain viestiä, niin huomenna soitan (kiirehän voi venyttää asian hoitamista vieläkin 🤷‍♀️)

Mutta postissapa olikin kaksi kirjettä. Toisessa oli varattu aika verikokeeseen ja toisessa aika neurologille - aikaisemmin kuin odotin, kiireen vuoksi niidenkin sanottiin siirtyvän myöhemmäksi.

Toisessa kirjeessä oli sama lääkärin teksti kuin kanta.fi:ssä. Ehkä soittoa ei siis tulekaan ja päätin tehdä lääkemuutokset kirjeen perusteella. Jos olisin uskaltanut toimia niin jo aikaisemmin, en olisi hukannut kahta viikkoa, mutta hyvä näinkin.
Eli nyt on lopetettu se yksi lääke joka heinäkuussa aloitettiin uudelleen ja lisätty yhden vanhan, toimivan, lääkkeen annostusta. Toivottavasti tämä auttaa. Vielä ei muutoksilla ole vaikutusta, mutta jospa viikon päästä 👍

Yksi lääkärin ehdotuksista olisi kokonaan uuden lääkkeen kokeilu. Toistaiseksi tyrmään sen, sillä lääke on vasta peruskorvattava ja maksaisi 80-100€/kk. Se on kallis. Kokeilen tätä muutosta ensin ja jos tämä ei toimi, keskustelen ensin Miehen kanssa ja sitten neurologin kanssa kun tapaan hänet. 

Pahoittelut, jos/kun toistan asioita, mutta en ihan kaikkia asioita muista mistä olen kirjoittanut ja itse en ihan kaikkia päivityksiä jaksa lukea uudestaan etsiessäni varmistusta "olenkohan kertonut tämän tai tämän" 😉😅

Sitä vaan olin sanomassa, että osittain Riesa elää jonkinlaisissa ryppäissä. Kesä on yleensä sitä aikaa - lämmön/kuumuuden vuoksi - että kohtauksia tulee usein. Nyt kun alkaa syksy ja elämä toivottavasti kaiken kaikkiaan vähän rauhoittuu, tulee myös Riesan kanssa vähän seesteisempi kausi. 

2 kommenttia:

  1. Olen Riesan kanssa samaa mieltä vuodenajoista. Kuuma kesä ei hyvä, viileä syksy hyvä. Mutta ärsyttävää, jos luvataan yhteydenottoa, mutta sitä ei tule. Onhan niillä kiire varmaan, mutta silti. Ehkä siellä on jotain katkoja viestinnässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku selitys varmaan löytyy - voihan olla niinkin, että hoitaja on vaihtunut, mikä olisi kyllä harmi. Joskus tieto ei vaan kulje ja tiedän, että sen neuron polin sihteerikin tekee kahden polin töitä eli kiire on.

      Poista

Muistathan, että tunteet, tuntemukset ja ajatukset ovat minun. Niin ovat myös kommentoijien. Ei vähätellä toistemme tunteita ja ajatuksia, ollaan ystävällisiä ja asiallisia. OLLAAN IHMISIÄ IHMISILLE