Tekee mieli itkeä

Kirota ja polkea jalkaa. Huutaa. Huutaa tuulen yli niin, että se myös kuuluu, kuuluu varmasti. 

Haluan etsiä käsiini sen ihmisen joka ihan AIKUISTEN OIKEASTI päättää siitä, kuka saa mitäkin apua, en sosiaalipalveluiden leimasimia, jotka tekevät niin kuin joku tai jotkut ovat jossain, viisaissa päissään miettineet ja päättäneet. 

Riesan takia en saa ajaa autoa. Enkä haluaisikaan. Haluaisitko sinä, jos olisit ollut sekuntien - muutamien minuuttien päässä iltapäivälehden otsikosta "ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja suoraan rekan alle"? Ilman Lasta niin olisi käynyt. 

Nyt olen muiden armoilla. Siis pääasiassa Mursun. "Voitko viedä?" "Olisiko mahdollista?" 
Vastaus kysymykseen on totta kai aina kyllä, ei hän koskaan kieltäydy. Ei olisi kieltäytynyt tänäänkään, vaikka on kova tuuli ja sataa lähes kaatamalla. Sanoin itse, ettei lähdetä. Ehdin ajaa autoa minäkin 27 vuotta, pakettiautoakin ja tiedän miltä tuntuu kun tuuli tarttuu autoon, mitä on vesiliirto. Mitä on ajaa hämärässä - kun silmissä on vika, jota lasit ei korjaa. 

Ensi viikon tiistaina olisi kirjastossa Sanataidekerho. Haluaisin käydä katsomassa millainen se on. Ei se kai olisi ongelma. Mutta osaan kuitenkin asettua Mursunkin asemaan: se kestää 1 h 15 min. Mitä tehdä sillä aikaa? Kaupassa menee ehkä 20 min. Mitä loppuaika? Matkaa on kuitenkin 30 km suuntaansa, joten kotiin ei kannata välillä tulla - 120 km yhden Sanataidekerhon takia minusta aika kohtuutonta. 

Seuraavana päivänä sama matka kaupunkiin tapaamaan entistä työkaveria ja ystävää - saisiko ystävyyden vielä korjattua? 
Kaupungissa Mursu saa ajan kulumaan, siellä on enemmän tekemistä ja siellä hänellä on omiakin ystäviä joita tavata. 

Kuinka huonossa kunnossa minun pitäisi olla tai kuinka huonossa kunnossa Mursun pitäisi oman sairautensa kanssa olla tai mitä minun pitäisi sairastaa, että saisin kuljetustukea? 

Henkilökohtainen avustajakin auttaisi tässä vi...ksessa: pääsisin lenkkeilemään. Mursusta ei vaan ole kaveriksi. Ja piste. Yksin en uskalla, tarvin kaverin. 

Että se siitä. Olishan se kiva.